Γι’ όσους ο Ιησούς Χριστός, η ελπίδα της δόξας, κατοικεί με το Πνεύμα Του στις καρδιές τους, περιμένουν την Αρπαγή. (κλίκ εδώ). Στην αγία γραφή διαβάζουμε: … δεδομένου ότι, ο ίδιος ο Κύριος θα κατέβει από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχάγγελου, και με σάλπιγγα Θεού, κι αυτοί που πέθαναν εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτα• έπειτα, εμείς που ζούμε, όσοι απομείνουμε, θα αρπαχτούμε μαζί τους, ταυτόχρονα, με σύννεφα σε συνάντηση του Κυρίου στον αέρα• και έτσι, θα είμαστε πάντοτε μαζί με τον Κύριο. (1 Θες 4/13).
Είναι καταπληκτικό, το ότι ο Ιησούς θα πάρει τους δικούς Του στον ουρανό, και όχι μόνο αυτό, αλλά θα έρθει και πάλι στην 2η Έλευση (κλίκ εδώ) με τους πιστούς εδώ στην γη, (Αποκ 19/11-16), όπου θα βασιλεύσει για 1000 χρόνια, (κλικ εδώ) και όλα θα είναι ιδανικά, όπως εάν δεν είχε υπάρξει ποτέ αμαρτία.
Εν αντιθέσει, όσοι δεν είναι δικοί Του θα ζήσουν τα χρόνια του Αντίχριστου, και υπάρχουν δύο επιλογές. Ή θα μαρτυρήσουν εξ’ αιτίας της μαρτυρίας του Ιησού όπως διαβάζουμε στην Αποκάλυψη, (Αποκ 20/4) ή θα χάσουν την αιώνια ψυχή τους.
Οι γιορτές του Κυρίου.
Ο Θεός όμως μας προειδοποιεί….Στην Παλαιά Διαθήκη, ο Θεός διέταξε στον λαό του τον Ισραήλ, να τηρούν τις γιορτές Του συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, κάτι που ήταν σαν μία ‘’αναπαράσταση’’ (Λευιτ 23/4), των αληθινών γεγονότων που επρόκειτο να λάβουν μέρος στους επόμενους αιώνες, γεγονότα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα.
Οι γιορτές είναι επτά. Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι 4 πρώτες γιορτές, το Πάσχα (Passover), η Γιορτή των Αζύμων (Unleavened bread), τα Πρωτογεννήματα (First Fruits), και η Πεντηκοστή (Pendecost), έχουν συμβολισμούς που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχα, με την σταύρωση, την ταφή, την ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, καθώς και με την έκχυση του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής.
Στο εξής απομένουν άλλες τρεις γιορτές, και τα γεγονότα τα οποία συμβολίζουν περιμένουμε να πραγματοποιηθούν, κάτι που θα αλλάξει την ιστορία όλης της ανθρωπότητας.
Δύο από τις γιορτές που ο συμβολισμός τους δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη, και οι οποίες ισχύουν ακόμη και σήμερα για τον εκλεκτό λαό του Θεού, είναι:
Η γιορτή των Σαλπίγγων (Trumpets), (Λευιτ 23-25), όπου σαλπίζουν το σοφάρ, σαν ένα ξύπνημα για μετάνοια. Γιορτάζεται σ’ όλο τον Ιουδαικό κόσμο, ονομάζεται Rosh Hashanah, και είναι η αρχή της νέας χρονιάς, σύμφωνα με το Ιουδαϊκό ημερολόγιο. Προφητικά συμβολίζει την Αρπαγή της εκκλησίας (Rapture), και όπως ήδη αναφέραμε θα λάβει μέρος στον αέρα όταν η σάλπιγγα θα ηχήσει, (1 Θες 4/13).
Η ημέρα του Εξιλασμού (Day of atonement), (Λευιτ 23/26-32), είναι η επόμενη γιορτή, όπου ο λαός ομολογεί τις αμαρτίες του, και είναι η ημέρα που ταπεινώνονται μπροστά στον Θεό. Ονομάζεται Yom Kippur, γιορτάζεται ακόμη και σήμερα, και είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Ιουδαίων. Προφητικά συμβολίζει την 2η Έλευση του Ιησού, (2nd Coming) (Αποκ 21/11-19), όπου θα έρθει από τον ανοιγμένο ουρανό στην γη επάνω σ’ ένα λευκό άλογο, μαζί με τους δικούς Του. Τότε θα έρθει σαν ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ και ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΩΝ.
Η τρίτη γιορτή που ο συμβολισμός της δεν έχει εκπληρωθεί, είναι η γιορτή της Σκηνοπηγίας (Tabernacles), που προφητικά συμβολίζει την Χιλιετία (Millenium) δηλαδή, τα χίλια χρόνια που θ’ ακολουθήσουν μετά την 2η Έλευση, όπου ο Ιησούς θα βασιλεύσει με τους πιστούς, εδώ στην γη.
Η γραφή στο βιβλίο του προφήτη Ζαχαρία λέει ότι: Και τα πόδια του, κατά την ημέρα εκείνη, θα σταθούν επάνω στο βουνό των ελαιών, που είναι απέναντι από την Ιερουσαλήμ, από ανατολικά• και το βουνό των ελαιών θα σχιστεί στα δύο στο μέσον του, προς τα ανατολικά και προς τα δυτικά, και θα γίνει μια υπερβολικά μεγάλη κοιλάδα• και το μισό τού βουνού θα συρθεί προς βορρά, και το μισό του προς νότον. (Ζαχ 14/4). Και επάνω στον οίκο τού Δαβίδ, και επάνω στους κατοίκους τής Ιερουσαλήμ, θα ξεχύνω πνεύμα χάρης και ικεσιών• και θα επιβλέψουν σε μένα, τον οποίο δια τρύπησαν• και θα πενθήσουν γι’ αυτόν, όπως κάποιος πενθεί για τον μονογενή του, και θα λυπηθούν γι’ αυτόν, όπως αυτός που λυπάται για τον πρωτότοκο του. (Ζαχ 12/10).
Τότε θα είναι η ημέρα του Εξιλασμού για το υπόλοιπο των Ιουδαίων, οι οποίοι θα πενθήσουν για την αμαρτία τους που δεν Τον είχαν αναγνωρίσει, και δεν είχαν πιστεύσει σ’ Αυτόν. (Ιν 16/9). Τότε πλέον θα μετανοήσουν, και θα Τον δεχθούν σαν τον Μεσσία.
Η εξιλαστήριος θυσία του Ιησού.
Ευχαριστούμε τον Θεό, γιατί κάποτε την ημέρα της εξιλέωσης πρόσφεραν θυσίες ζώων, και ο ιερέας έπαιρνε το αίμα τους, και έκανε εξιλέωση για τον λαό.(Λευιτ 16/15). Αλλά όπως λέει η γραφή, οι θυσίες δεν μπορούσαν να κάνουν τέλειο κατά την συνείδηση εκείνον που λάτρευε, …αλλά μόνο το αίμα του Χριστού που πρόσφερε τον εαυτό του, μπορεί να καθαρίσει την συνείδηση μας από νεκρά έργα, για να λατρεύουμε τον ζωντανό Θεό. (Εβρ 9/9,14).
Ο Ιησούς μας εξαγόρασε με το αίμα Του, και μας λύτρωσε. Επειδή όπως διαβάζουμε στην γραφή η ζωή της σάρκας είναι στο αίμα, … και τα αίμα κάνει εξιλασμό υπέρ της ψυχής. (Λευιτ 17/11). Και τώρα είναι με το πολύτιμο αίμα του, δια του οποίου πλέον μπορούμε, καθώς προσευχόμαστε να έρθουμε μπροστά στο θρόνο της χάρης του Θεού, συμφιλιωμένοι πλέον μαζί Του, για να λάβουμε χάρη και έλεος σε καιρό ανάγκης. (Εβρ 4/16). Αυτό είναι το απολυτρωτικό έργο που έκανε ο Ιησούς Χριστός για όλη την ανθρωπότητα, ο Αμνός που είναι σφαγμένος από την δημιουργία του κόσμου (Αποκ 13/8), για τον καθένα από εμάς.
Αυτά είναι τα καλά νέα του ευαγγελίου, για το οποίο ο απόστολος Παύλος είπε: Δεν ντρέπομαι το ευαγγέλιο του Χριστού, για τον λόγο ότι είναι δύναμη Θεού προς σωτηρία σε κάθε έναν που πιστεύει, και στον Ιουδαίο πρώτα και στον Έλληνα. (Ρωμ 1/16). Ευχαριστούμε τον Θεό για το σχέδιο της απολύτρωσης όλης της ανθρωπότητας δια του Υιού Του.
O λαός Ισραήλ, γιόρταζε την ημέρα των Σαλπίγγων (The Trumpets) που προφητικά συμβολίζει την Αρπαγή. Και γιόρταζε την ημέρα της Εξιλέωσης (Day of Atonement), που προφητικά συμβολίζει την 2η Έλευση του Ιησού Χριστού. Στα Εβραϊκά, ονομάζεται ” Yom kippur” όπου όλοι στέκονται με μετάνοια μπροστά στον Θεό, και είναι η μεγαλύτερη γιορτή του εκλεκτού λαού του Θεού.
Όπως ξέρουμε βέβαια, ο Ισραήλ αποστάτησε. Αλλά ο Θεός έκλεισε τους πάντες μέσα στην απείθεια, για να ελεήσει τους πάντες. (Ρωμ 11/32).
Και τώρα δια του αίματος του Ιησού, ο οποίος έγινε κατάρα για να γίνουμε εμείς δικαιοσύνη του Θεού δι’ Αυτού, μπορεί ο καθένας από εμάς, είτε Ιουδαίος είτε Έλληνας ν’ ανήκει στον εκλεκτό λαό του Θεού, και ο καθένας εάν το επιλέξει μπορεί να γίνει παιδί Θεού, και κληρονόμος των ευλογιών Του. Γι’ αυτό και ο Ίδιος ο Κύριος μας, είπε: Αυτό είναι το αίμα μου της νέας διαθήκης, αυτό που χύνεται για χάρη πολλών. (Μκ 14/12/26).
Αλλά το ερώτημα για μας τώρα είναι το εξής: Είναι άραγε ο Ιησούς, Κύριος και Βασιλιάς στην καρδιά μας; Αφιερώσαμε την ζωή μας, το μέλλον μας, και τα όνειρά μας με μετάνοια σ’ Αυτόν; Όταν Τον εμπιστευόμαστε, Εκείνος κάνει τα πάντα καινούργια, και υπόσχεται άφθονη ζωή εδώ στην γη, και αιώνια στον ουρανό. Εάν θέλεις κι’ εσύ να έρθει με το Πνεύμα Του στην καρδιά σου, μπορείς να προσευχηθείς κάπως έτσι:
(Προσευχή αναγέννησης. κλίκ εδώ).
Τι συμβαίνει σε όσους αρνούνται να πιστέψουν στο έργο του Ιησού.
Αλλά γι’ όσους αρνούνται την αγάπη του Θεού και το έργο του Υιού του, που μας χαρίζει κατά χάρη την σωτηρία, γι’ αυτούς η αγία γραφή λέει ότι, δεν θα λάβουν μέρος στην Αρπαγή. Αυτοί θα βιώσουν την περίοδο του Αντίχριστου (κλικ εδώ) εδώ στην γη, και βέβαια για όσους θα έχουν πάρει το χάραγμα θα ακολουθεί το τραγικό αποτέλεσμα της αιώνιας απώλειας της ψυχής τους, δηλαδή η κόλαση. (κλικ εδώ).
Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό για έναν άνθρωπο, από το να είναι βέβαιος ότι το όνομά του είναι γραμμένο στο βιβλίο της ζωής, (κλικ εδώ) και ότι κάποια στιγμή θα συναντήσει πρόσωπο με πρόσωπο τον Λυτρωτή του. (Μτ 5/8, 1 Κορ 13/12).